Marknadsföring och kommunikation

 

När du som företagare ska marknadsföra ditt företag kan det vara svårt att veta hur du ska gå tillväga. Det finns många olika vägar att gå och hur ska du nå de kunder som faktiskt är intresserade av att köpa din produkt eller tjänst?

 

Innan du lägger resurser på marknadskommunikation (hemsidor, trycksaker etc.) är det viktigt att tänka igenom följande punkter, de underlättar arbetet med att hitta rätt väg för dig i din kommunikation.

 

Vem

Vem är jag/mitt företag vad står jag för?

 

Vad

Vad är det jag säljer för något? Är det en produkt eller tjänst, vilka problem löser den åt mina kunder? Är det en lågprisprodukt eller en premiumprodukt?

 

Vilka

Vilka är mina kunder, vem är intresserad av att köpa min produkt eller tjänst? Var befinner de sig och var kan jag nå dem?

 

Hur

Hur ska jag sälja min produkt eller tjänst? Är det lämpligt att sälja den via en webbshop eller är det bättre med en fysisk plats?

 

Dessa frågor är inte alltid lätta att svara på och kan svaren blir inte alltid vad du först hade tänkt dig.

Om du tänka på, och besvara dessa frågor sanningsenligt blir du belönad med större insikt i hur du ska marknadsföra och sälja dina produkter och på så vis öka ditt företags affärer.

 

Vi kan hjälpa er med ovan beskrivna process där vi tillsammans vi, tillsammans med er, diskuterar oss fram till svaren som då bildar grunden för er marknadsplan - Basen för all er kommunikation.

 

 

 

 

 

 

 

Logotyp och grafisk profil

 

En logotyp är symbolen för ditt företag och det är därför viktigt att den är en representativ symbol som återspeglar ditt företags idé och vision. Om logotypen inte stämmer överens med ditt företags "själ" kan den i värsta fall bli ett problem som underminerar er kommunikation.

 

För oss är det självklart att en logotyp inte bara är snygg och producerad på rätt sätt (så att den kan användas i alla former av media) utan också att den blir en tydligt och stark symbol för dig och ditt företag.

 

 

Grafisk profil

En grafisk profil eller manual, som ytterligare håller samman ditt företags grafiska kommunikation, genom att precisera vilka typsnitt, färger och bildmanér som skall användas i  er kommunikation är till god hjälp för att bibehålla en tydlig och konsekvent kommunikation. Den grafiska profilen tas oftast fram i samband med att logotypen skapas men kan också skapas i efterhand med befintlig logotyp som bas.

Trycksaker

 

Från idé till färdig produkt, vi kan hela kedjan och erbjuder allt från koncept och  grafisk formgivning till layout och produktion, i små och stora serier. Med mer än 8 års erfarenhet av utformning och produktion av trycksaker vet vi vilka möjligheter som finns och vilka fallgropar som ska undvika.

 

Tillsammans med våra leverantörer kan vi erbjuda det mesta inom tryck, allt från exklusiva visitkort i liten upplaga till flersidiga broschyrer i upplagor på flera tusen.

 

 

 

Expo och profil

 

Vi kan tillhandahålla det mesta inom storformat (vepor, flaggor, banderoller, skyltar etc.) och profiltryck (bildekor, kläder, pennor mm) vi hjälper dig med allt från idé och koncept till färdig produkt.

 

 

 

Webb

 

Internet är idag en självklar kanal i dagens kommunikation. Som företagare är det viktigt att ha en kommunikativ och lättillgänglig plattform på "nätet" där dina kunder kan nå dig natt som dag.

 

En hemsida är en förhållandevis billig investering i marknadsföring och kan, om den hanteras rätt, bli din största tillgång i marknadsföringen.

 

Beroende på era behov och förutsättningar skapar vi en professionell och kommunikativ plattform  som ger er möjlighet att kommunicera med era kunder i rätt forum. Vi arbetar med två olika system för att skapa och underhålla hemsidor som båda erbjuder smidiga och effektiva CMS-lösningar (möjlighet för er som kund att redigera er sida istället för att behöva kontakta oss vid varje uppdatering).

 

 

 

Webshop

 

Med båda systemen vi arbetar med för att skapa hemsidor kan du även få tillgång till en webbshops-lösning.

 

Kontakta oss före mer information och kostnadsfri konsultation.

 

 

 

 

Foto, bildbank & retusch

 

”En bild säger mer än tusen ord”

 Ett bra bildmaterial kan stärka ert budskap både i tryck och på webben. Det är därför viktigt att välja bilder som återger ert företag på rätt sätt. En bild som är slarvigt fotograferad eller ett motiv som inte stämmer överens med övrig information kan rasera ett annars gott intryck.

Vi hjälper er att hitta bildmaterial som passar budskapet och stärker kommunikationen.

Vi erbjuder tjänster såsom bildbank eller fotografering av fotograf allt efter era behov.